Ginger Facts

Gember, veelzijdige super booster voor lichaam en geest

Over smaak valt niet te twisten. Maar één ding is zeker: gember is een echte super booster voor het lichaam. Het gebruik van gember in je dagelijkse voedingspatroon heeft enorm veel voordelen Gember is rijk aan vitamines en mineralen die de lichaamsfuncties kunnen verbeteren.
Met onze Gingershots kun je gemakkelijk een ruime dosis van dit krachtige kruid binnenkrijgen.

Maak er bijvoorbeeld een heerlijke gemberthee mee. We zetten de voordelen hiervan graag even op een rij.

1. Versterkt het immuunsysteem
Onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks gebruik van gember het immuunsysteem helpt te versterken. Hierdoor ben je minder vatbaar voor infecties, griep en verkoudheid.

2. Verlicht spier- en gewrichtspijn
Gember bevat veel medicinale voedingsstoffen. Deze stoffen kunnen ontstekingen en pijn verlichten. Ook helpt het spierpijn te verminderen na een flinke workout.

3. Helpt bij gewichtsverlies
Gember zorgt voor een betere spijsvertering waardoor giftige stoffen makkelijker worden afgevoerd uit het lichaam. Hierdoor is je lichaam in staat om overtollige vetcellen sneller kwijt te raken.

4. Helpt stress te verminderen
Magnesium en kalium spelen een grote rol bij het reguleren van angst en stressgevoelens. Gember is een goede bron om op een natuurlijke manier onrust in je geest tegen te gaan.

5. Kalmeert de maag
Al eeuwenlang wordt gember gebruikt tegen maagproblemen. Het bevat de stof gingerol waardoor misselijkheid snel verleden tijd is. Een kop gemberthee kan ook bij zwangerschapsmisselijkheid wonderen doen.

6. Zorgt voor een goede doorbloeding
De vitamines, mineralen en aminozuren in gember maken het mogelijk meer zuurstof te leveren aan de cellen in je lichaam. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie.

7. Zorgt voor een frisse adem
De stof 6 – gingerol zorgt ervoor dat een enzym in je speekselklieren wordt geactiveerd. Hierdoor worden de slecht ruikende zwaveldeeltjes aangevallen. Een kop gemberthee en je hebt binnen no time weer een frisse adem!

8. Draagt bij aan een gezonde bloedsuikerspiegel
Een stabiele bloedsuikerspiegel is belangrijk voor je gezondheid. Gember is in staat om deze stabiel te houden en zelfs bij mensen met diabetes 2 de suikerspiegel flink te verlagen.